Masters: doe maar gewoon wat je het aller aller leukste vindt…

3 februari: masteravond aan de universiteit van Utrecht. Een half jaar geleden had ik nog besloten dat Utrecht het niet zou worden. Lekker makkelijk, dan hoefde ik alleen nog de masters in Leiden en Amsterdam te bekijken. Maar afgelopen maandag bedacht ik me, wat nou als daar mijn droom-master te vinden is? Na wat chagrijnige maandagmiddaguurtjes achter mijn laptop: inschrijven voor álle aankomende masterdagen – omdat drie vrienden in één weekend melde dat ze zich allemaal hadden ingeschreven voor een master! – zat ik aan het einde van de betreffende woensdagmiddag in de trein richting het oostelijke puntje van de Randstad.

En ja hoor de master die ik daar bekeek was leuk. Help! Dat maakt de keuze niet makkelijker. Kunstgeschiedenis it is, maar welke variant?! Museologie? Oude kunst? Moderne Kunst? Kunsttheorie? Nederlandse kunst? Kunst in het publieke domein? Om zo’n vraag te beantwoorden heb je echt meer inzicht nodig in wat je de rest van je leven wilt doen dan dat ik nu op dit moment bezit. Enkele malen heb ik mensen in mijn omgeving om advies gevraagd, het antwoord dat ik kreeg: ‘gewoon doen wat je het leukst vindt’ maar is het je ooit opgevallen dat de mensen die dit advies geven allemaal ouder zijn dan jij? En allemaal al deze keuze gemaakt hebben? Eerlijk is eerlijk, eigenlijk weet ik nog helemaal niet ‘wat ik het aller leukst vind.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *