Een podcast over de collecties van Nederland

Tijdens de afwas, op de fiets en in de trein heb ik zelf al vele podcasts verslonden. Maar een podcast over de enorme kunstcollecties in de Nederlandse musea en de vele verhalen die zich soms diep in de depots verborgen houden miste ik nog. Dus: die ben ik zelf gaan maken!

 De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het op poten zetten van mijn nieuwe podcast Kunsthoop. In de afleveringen (van ca. 20 tot 30 minuten) ga ik in gesprek met conservatoren en onderzoekers over de rijke collecties van de Nederlandse musea. Een interview begint vanuit een object uit een Nederlandse collectie en bouwt vervolgens langzaam uit naar een breder gesprek over hedendaagse thema’s en debatten, zoals hoe musea, onderzoekers en ook bezoekers vandaag de dag naar een object of collectie kijken. 

Luister de eerste aflevering via Podcast Kunsthoop op deze website.